Het mysterie van de Lariekoekjes!

Midden op de camping staat iets geks. Als je dichterbij komt, kun je het zelf, met je eigen ogen goed zien. Het lijkt een soort apparaat… Tja, het is wel gek want gisteren stond deze machine hier nog niet! Wat moeten we daar nu mee? Waar voor dient dit apparaat?

De lampjes flitsen één voor één aan, er komt een zoemend geluid uit de machine dat overgaat in een gek muziekje. Ook het ‘raampje’ begint de ruizen en steeds scherper verschijnt er een figuurtje met een witte bakkersmuts op zijn hoofd in beeld. Hij heet Larie. Geen Arie, maar Larie! Net als zijn vader, die heette ook Larie en de vader van die vader en daar de vader van: allemaal Larie! En allemaal zijn ze…koekenbakkers.

“De machine is vast gelopen,” treurt Larie. “Ik heb geprobeerd hem te repareren vanuit de binnenkant. Ik ben in de machine gekropen maar nu zit ik vast…hier binnen in de machine!” “Kunnen jullie mij helpen het recept uit 1784 terug te vinden, zodat ik jullie kan belonen met de lekkerste koekjes?!”

In een spannend en humorvol speuravontuur gaan groepjes, bestaande uit gezinnen of huisgenoten, op zoek naar het Mysterie van de Lariekoekjes. Zij voeren opdrachten uit en volgen het spoor naar het eeuwenoude recept en de ingrediënten van deze lekkernij.

Idee/Verhaal: ©Huug Duin

Tekening: ©Drawcase